Kremlinul recunoaște că a avut un loc un incident nuclear în timpul unui test cu rachetă

163
Kremlinul recunoaște că a avut un loc un incident nuclear în timpul unui test cu rachetă - exp-1565525487.jpg

Articole recomandate

Autoritățile ruse au recunoscut că un incident nuclear a avut loc în regiunea Arhanghelsk.


Agenția nucleară rusă Rosatom a recunoscut că au fost făcute teste cu rachetă pe platforma Nionoksa din apropiere de Severodvinsk și în urma acestora a avut loc o explozie. "Mai mulți membri ai echipei de testare au fost aruncați în mare și sperăm să îi găsim în viață. Moartea a 5 angajați Rosatom legată de activitatea lor privind o sursă de energie bazată pe izotopi radioactivi a fost anunțată ulterior. A fost un concurs de factori care are adesea loc când se testează noi tehnologii", au declarat oficialii citați de TASS. 


Inițial, ministerul rus al Apărării a declarat că două persoane au murit și alte șase au fost rănite după o explozie în timpul testării unui "motor de rachetă cu combustibil lichid", pe 8 august.


Sâmbătă, însă, agenția rusă pentru domeniul nuclear, "Rosatom", a afirmat că cinci persoane au murit. Experții americani, citați de agențiile de presă, supectează că rușii ar fi testat, de fapt, o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară, pentru că explozia unei rachete cu combustibil lichid nu ar fi condus la emiterea de radiații.


Unele siteuri de știri din Rusia au publicat o înregistrare video cu o coloană de ambulanțe care a traversat Moscova spre un centru medical specializat în tratarea victimelor radiațiilor.


Presa de la Moscova a lansat ipoteza că la poligonul Nionoksa din Marea Albă ar fi fost testată racheta Zircon, o armă ținută secretă ani de zile și despre care Vladimir Putin afirma recent că poate accelera până la Mach 9, ceea ce o face imposibil de interceptat, și poate distruge ținte terestre sau navale la o distanță de 1.000 de kilometri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7515 secunde