Kabulul confirmă moartea liderului talibanilor afgani într-un raid american

158
Kabulul confirmă moartea liderului talibanilor afgani într-un raid american - lideruciskabul-1463919817.jpg

Articole recomandate

Serviciile de informații afgane au confirmat că liderul talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansour, a fost ucis într-un raid aerian în Pakistan, relatează AFP.

"Mollahul Akhtar Mansour era supravegheat de o perioadă de timp", se arată într-un comunicat al serviciilor de informații afgane. El "a fost ucis ieri într-un atac cu dronă, în Balutchistan", provincie din sud-vestul Pakistanului.

Pakistanul caută clarificări despre atacul cu dronă care l-a vizat, sâmbătă, pe liderul talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansour, declarase mai devreme, potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe pakistanez, după ce oficiali americani au afirmat că mollahul Mansour a fost probabil ucis într-un atac aerian pe teritoriul pakistanez.

"Am văzut informațiile. Căutăm clarificări", a afirmat Nafees Zakaria, potrivit unei declarații. "Acțiunea militară nu este o soluție", a adăugat el, precizând că Pakistanul dorește ca talibanii să revină la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Afganistan.

Secretarul de stat american John Kerry a declarat, ieri, că premierul pakistanez Nawaz Sharif a fost notificat în legătură cu lovitura aeriană care a avut loc cu o zi înainte, dar a refuzat să dea detalii cu privire la momentul notificării.

Liderul taliban, mollahul Akhtar Mansour, a fost ținta unui raid aerian american, deoarece reprezenta o amenințare pentru forțele americane și afgane, precum și pentru civilii afgani și pentru pace, a menționat, de asemenea, John Kerry, în cursul unei vizite în Myanmar, menționează AFP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6003 secunde