Juncker avertizează cu privire la tentative de manipulare înaintea alegerilor europene

183
Juncker avertizează cu privire la tentative de manipulare înaintea alegerilor europene - juncker-1555852126.jpg

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat cu privire la pericolul pe care îl presupun tentativele de manipulare a viitoarelor alegeri europene din mai, un scrutin crucial și asupra căruia se fac încercări de influențare, atât din interiorul, cât și din afara Uniunii Europene, informează agenția EFE, consultată de Agerpres.

"Văd deja tentative de influențare, prin manipulări, a alegerilor pentru Parlamentul European. Vin din multe direcții, nu numai din afara UE", a susținut Jean-Claude Juncker, într-un interviu difuzat de grupul media german Funke.

Potrivit șefului Comisiei Europene, există state în interiorul UE care încearcă să devieze voința alegătorilor către o anumită direcție și prin intermediul difuzării de știri false. Însă Juncker a dat asigurări că executivul european este echipat pentru a răspunde acestor tentative și a anunțat că-și va înmulți eforturile în următoarele săptămâni pentru a putea face față oricăror situații care ar putea apărea.

Politicianul luxemburghez a dat ca exemplu recentele acuzații ale premierului ungar Viktor Orban, care a încercat să-l facă răspunzător pentru Brexit și de o divizare între Estul și Vestul Europei. Juncker susține că, dimpotrivă, a făcut tot posibilul pentru a găsi soluții la situația creată în urma deciziei britanicilor de a părăsi blocul comunitar și pentru a surmonta neînțelegerile între diferite state membre.

Juncker consideră potrivită participarea Regatului Unit la scrutinul european, care va avea loc în perioada 23-26 mai, dat fiind că ieșirea britanicilor din blocul comunitar nu s-a consumat și, în condițiile în care Marea Britanie continuă să fie stat membru al UE, cetățenii săi au dreptul să voteze.

Orice fel de Brexit va avea consecințe negative care vor fi mai rele decât rămânerea în Uniunea Europeană pentru Regatul Unit și vor cădea în responsabilitatea exclusivă a Regatului Unit, a mai spus Juncker, care insistă că mingea este în terenul Marii Britanii și a cerut Camerei Comunelor să sprijine acordul negociat de premierul britanic Theresa May cu blocul comunitar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4225 secunde