Județele din România pe care Germania le-a marcat ca zone de risc. Se impune autoizolarea

366
Județele din România pe care Germania le-a marcat ca zone de risc. Se impune autoizolarea - c504800c58a754f05d9be3066678abf2-1597250315.jpg

Articole recomandate

Șapte județe din România fuseseră inițial marcate ca zone de risc de autoritățile Republicii Federale Germania. Acum numărul acestora a crescut considerabil ca urmare a creșterii alarmante cu COVID-19, potrivit Antena3.


Este vorba despre Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Brăila, București, Bihor, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui și Vrancea.


Germania a informat România cu privire la măsurile luate, pe canalele diplomatice, anterior deciziei de revizuire a condițiilor, transmitea MAE în urmă cu câteva zile.


"Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista "zonelor de risc" trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania", preciza MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.


Testarea la care se face referie se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.


În cazul în care nu se îndeplinește această obligație, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.


Măsura autoizolarii la domiciu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2665 secunde