Josep Borrell: "UE nu este completă fără Balcani"

265
Josep Borrell:

Articole recomandate

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat, joi, la Pristina, că Uniunea Europeană dorește să reactiveze dialogul dintre Serbia și Kosovo și a reiterat încă o dată angajamentul Bruxelles-ului față de Balcani, relatează agenția EFE. 


"Sunt aici pentru a oferi colaborarea noastră în vederea facilitării dialogului dintre Kosovo și Serbia și, de asemenea, să vă cer încrederea și pentru a avea o foarte bună cooperare", a declarat Borell, citat de agenția EFE, după o întrevedere cu președintele kosovar Hashim Thaci. 


"O spun întrucât pentru mine UE nu este completă fără Balcani", a continuat el, semnalând că stabilitatea în regiune este în interesul Europei, care "nu-și mai poate permite încă o dată să aibă Balcanii separați". 
Borell a mai spus că misiunea sa este "să faciliteze negocierile dintre Serbia și Kosovo, întrucât problema poate fi rezolvată doar de Serbia și Kosovo". 


Dialogul mediat de UE pentru normalizarea relațiilor dintre Belgrad și Pristina este blocat de un an în urma deciziei premierului kosovar demisionar Ramush Haradinaj de a impune taxe vamale de 100% asupra tuturor produselor livrate din Serbia. Atât UE, cât și SUA au cerut kosovarilor să renunțe la această măsură pentru a permite reluarea discuțiilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4813 secunde