X
X
Mai multe ştiri online:

Joe Biden i-a cerut scuze lui Erdogan

Ştire online publicată Sâmbătă, 04 Octombrie 2014. Autor: Cuget Liber Online.
Vicepreședintele american, Joe Biden, i-a cerut sâmbătă scuze președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru afirmațiile sugerând că Ankara și alte puteri regionale au finanțat și înarmat grupări jihadiste din Siria, relatează AFP, scrie Agerpres
Sâmbătă, președintele turc a denunțat vehement afirmațiile atribuite vicepreședintelui american și făcute joi la universitatea Harvard, acuzând aliații țării sale, printre care Turcia, că au finanțat și înarmat organizații 'teroriste' din Siria.
'Dacă Biden a utilizat asemenea afirmații, el va aparține trecutului pentru mine (...) Nimeni nu poate acuza Turcia că a sprijinit vreo organizație teroristă din Siria, inclusiv SI' (gruparea Statul Islamic), a insistat liderul de la Ankara.
Potrivit unui comunicat difuzat de cabinetul vicepreședintelui de la Washington, Joe Biden i-a dat telefon președintelui Erdogan pentru a 'clarifica' afirmațiile sale.
'Vicepreședintele și-a cerut scuze pentru orice implicare conform căreia Turcia și alți aliați și parteneri din regiune au sprijint intenționat ori au facilitat ascensiunea SI ori a altor grupări extremiste din Siria', menționează documentul.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.073 secunde