Joe Biden este, oficial, contracandidatul lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA

179
Joe Biden este, oficial, contracandidatul lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA - joebiden-1591436285.jpg

Articole recomandate

Fostul vicepreședinte american, Joe Biden, a devenit, oficial, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din SUA din luna noiembrie, unde îl va înfrunta pe actualul președinte Donald Trump, informează Agerpres.


"A fost o onoare să concurez alături de unii dintre cei mai talentați candidați pe care Partidul Democrat i-a avut vreodată și sunt mândru să spun că intrăm în aceste alegeri generali ca partid unit", a precizat Biden într-un comunicat.


Un candidat are nevoie de 1.991 delegați pentru a-și asigura nominalizarea. Biden a atins acest prag după ce vineri au venit rezultatele de la alegerile primare din șapte state și districtul Columbia, care s-au desfășurat în cursul săptămânii.


Realizarea lui Jode Biden a fost, totuși, o formalitate, după ce ultimul său contracandidat, senatorul de Vermont Bernie Sanders, a ieșit din cursa pentru învestitura democrată în luna aprilie.


Peste o duzină de state și-au întârziat scrutinele din alegerile primare ori au schimbat sistemul la unul de votare prin e-mail din cauza preocupărilor pentru sănătatea publică în contextul pandemiei de COVID-19.


Joe Biden a fost senator al Partidului Democrat timp de decenii și apoi vicepreședinte în mandatul lui Barack Obama.


Conform celui mai recent sondaj de opinie, Joseph Biden are un avans mare, comparativ cu Donald Trump, în special în urma recentelor proteste violente din SUA și a pandemiei de coronavirus. Astfel, 52% dintre americani l-ar vota, în acest moment, pe Joe Biden, în vreme ce intențiile de vot pentru Donald Trump sunt de 41%.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde