Japonia va cumpăra o insulă pentru antrenamentele militarilor americani

380
Japonia va cumpăra o insulă pentru antrenamentele militarilor americani - japonia-1575320886.jpg

Articole recomandate

Japonia a anunțat, ieri, că va cumpăra o insulă nelocuită în larg, în partea de sud-vest, la prețul de 132 de milioane de euro, pentru a instala un centru de antrenament pentru armata americană, relatează AFP. 


Tokio și Washington au căzut de acord, în 2011, pentru a muta acest centru de formare de piloți pentru avioane de vânătoare americane în insula Mageshima, situată la circa 30 de kilometri de marea insulă sudică Kyushu. 


Vineri, a fost încheiat un acord pentru achiziționarea insulei Mageshima, "după discuții între Ministerul Apărării și dezvoltatorul imobiliar care deține cea mai mare parte din insulă", a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga. 
Operațiunile de antrenament aerian american se desfășoară în prezent pe insula Iwo Jima, la circa 1.200 km sud de Tokio. 
Washingtonul a cerut mutarea, invocând că Iwo Jima, locul unde s-a desfășurat o luptă-cheie în Al Doilea Război Mondial, este prea departe de baza militară americană de la Iwakuni (vest), unde sunt staționate avioanele de vânătoare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6356 secunde