Japonia se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

156
Japonia se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing - bei-1639218351.jpg

Articole recomandate

Oficiali guvernamentali japonezi vor boicota cel mai probabil Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, alăturându-se SUA, Australia și Marea Britanie, susține ziarul nipon Yomiuri.


Ziarul Yomiuri susține că guvernul japonez va anunța oficial deciza de boicot până la finalul lunii. Singurul oficial nipon care va fi prezent este Seiko Hashimoto, fostul director de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.


Cu toate acestea, vineri, purtătorul de cuvânt al guvernului japonez a declarat că nimic nu a fost stabilit 100% în această speță, conform Reuters.


Premierul britanic Boris Johnson a anunțat un boicot diplomatic, iar niciun ministru al guvernului său nu va ajunge la Beijing pentru Jocurile Olimpice din 2022.


Statele Unite şi Australia au anunţat deja o măsură similară pentru întrecerea care va debuta pe 4 februarie. "Va exista efectiv un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing", a declarat Boris Johnson la reuniunea săptămânală din Parlament, subliniind că boicotul sportiv "nu este politica" guvernului său. Franța a anunțat că nu se alătură boicotului.


Anunţul deciziei americane a provocat furie la Beijing, în timp ce decizia de boicot a Australiei a fost tratată cu indiferenţă, diplomaţia chineză subliniind că "nimănui nu-i pasă" dacă guvernul de la Canberra va trimite sau nu reprezentanţi oficiali.


JO vor avea loc în perioada 4-20 februarie, dar ţinând cont de restricţiile impuse de China din cauza pandemiei de Covid-19, intrarea străinilor va fi limitată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6963 secunde