Japonia, lovită din nou de natură

591
Japonia, lovită din nou de natură - taifunjaponia-1315474005.jpg
Bilanțul taifunului Talas în Japonia a depășit, ieri, 100 de morți și dis-păruți, ceea ce face din acesta cea mai gravă catastrofă de acest tip din arhipelag în peste 30 de ani, a anunțat o sursă oficială.

Ploile torențiale generate de acest ciclon, care a traversat vestul arhipelagului sâmbătă și duminică, au condus la revărsarea râurilor și au provocat inundații și alunecări de teren care au luat mai multe case.

Cel puțin 50 de persoane au murit și peste 50 erau date dispărute, ieri, făcând din Talas taifunul cu cel mai mare număr de morți după cel din octombrie 1979, soldat cu 115 victime, a anunțat agenția japoneză de meteorologie.

Peste două treimi dintre victime au fost înregistrate în prefectura Wakayama (centru-vest, pe insula principală Honshu). Numărul lo-cuitorilor izolați în aceste zone, care se ridica marți la câteva mii, era de aproximativ 250, ieri, grație repunerii în serviciu a numeroase drumuri.

În prefectura vecină, Nara, echipele de salvare au găsit ieri dimineață corpul neînsuflețit al unui adult, îngropat în noroi, în apropierea unui râu ieșit din matcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Un nou val de proteste în Grecia!
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Dublu atentat în Pakistan
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Incendii devastatoare în Texas
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Atac cu bombă în New Delhi
Pagina a fost generata in 1.6989 secunde