Jaf ca-n filme la o bancă din Belgia. Cum au ajuns hoții la seifuri

319
Jaf ca-n filme la o bancă din Belgia. Cum au ajuns hoții la seifuri - jaf-1549467938.jpg

Articole recomandate

Detectivi din Antwerpen au cercetat rețeaua de canalizare a orașului în căutare de indicii, după ce câțiva hoți au reușit să spargă o bancă,

într-un jaf demn de marele ecran, notează The Guardian.

Investigația inițială arată că hoții au folosit o clădire situată vizavi de banca BNP Paribas Fortis în primele ore ale dimineții de duminică, unde ar fi săpat un tunel de patru metri, pentru a ajunge la rețeaua de canalizare care trece pe sub șosea. De acolo, se pare că tâlharii s-au târât prin conducta care are diametrul de 40 de centimetri, înainte să sape încă un tunel de patru metri și să ajungă printre seifurile băncii.

Poliția a aflat de jaf atunci când firma de securitate a băncii a sunat alarma, duminică după-amiază. Banca este situată aproape de faimosul "Cartier al diamantelor", scena așa-numitului "jaf al secolului" din 2003, când bijuterii în valoare de peste 100 de milioane de dolari au fost furate dintr-un seif.

Willem Mihom, un purtător de cuvânt pentru Poliția din Antwerpen, a declarat: "A fost descoperit un tunel care duce la sistemul de canalizare. […] În canalizare am găsit apoi un al doilea tunel care ducea la o clădire din Nerviersstraat."

Potrivit unor surse, mai multe seifuri din bancă au fost sparte. O clădire situată vizavi de instituția bancară a fost percheziționată și o persoană a fost reținută pentru interogare. Rezidenții districtului central din Antwerpen au aflat de incident atunci când poliția a îndepărtat toate gurile de canal din zonă.

Roger Moorthamer, purtător de cuvânt al Poliției federale, a declarat: "În acest moment nu știm cine sunt făptașii."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3261 secunde