Iulia Timoșenko a primit șapte ani de închisoare pentru abuz de putere

483
Iulia Timoșenko a primit șapte ani de închisoare pentru abuz de putere - 3505820iuliatimosenkoafp-1318331802.jpg
Iulia Timoșenko, fost prim-ministru al Ucrainei, judecată pentru abuz de putere, a fost condamnată astăzi la șapte ani de închisoare.
"Tribunalul a decis să o declare pe Iulia Volodimirovna Timoșenko vinovată (...) și să o condamne la șapte ani de închisoare", a notat judecătorul în sentința sa, care îi interzice de asemenea opozantei să exercite funcții oficiale timp de trei ani. "În ianuarie 2009, Iulia Timoșenko, fiind prim-ministru (...) și-a folosit autoritatea și prerogativele în scopuri infracționale, comițând acte care depășesc clar drepturile și autoritatea sa", a afirmat anterior judecătorul Rodion Kireev.
Judecătorul a început să citească verdictul în jurul orei 6.00 GMT (9.00, ora României), rezumând faptele reproșate acuzatei, judecată pentru abuz de putere în cazul semnării unor contracte în domeniul gazelor cu Rusia, în 2009.
Magistratul a subliniat că aceste acorduri au costat scump compania publică ucraineană de hidrocarburi Naftogaz. "Aceste acorduri au avut consecințe dure pentru Naftogaz, (pierderi) de 1,5 miliarde de grivne", echivalentul a circa 190 de milioane de dolari, a declarat el.
Potrivit Mediafax.ro, Iulia Timoșenko a anunțat că va contesta sentința în justiția europeană și a făcut apel la luptă împotriva autoritarismului în Ucraina.
"Ne vom lupta pentru a ne apăra reputația în fața instanțelor europene. Trebuie să fim puternici și să protejăm Ucraina de autoritarism și de absența libertății", a declarat ea, după citirea verdictului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Monden : Tudor Sișu, trimis din nou după gratii
Pagina a fost generata in 1.1387 secunde