Italienii se opun licitației unei vile de 533 de milioane de dolari, din cauza unei picturi

138
Italienii se opun licitației unei vile de 533 de milioane de dolari, din cauza unei picturi - italienivila-1641742405.jpg

Articole de la același autor

Guvernul Italiei este presat să blocheze vânzarea unei vile din Roma, din secolul al XVI-lea, care include și o pictură a lui Caravaggio, scrie Bloomberg.

Casino dell'Aurora este programată să fie scoasă la licitație pe 18 ianuarie, valoarea sa fiind estimată la aproximativ 471 de milioane de euro (533 de milioane de dolari).

Este considerat un preț mare chiar și pentru o vilă de 2.800 de metri pătrați pe un teren de 6.000 de metri pătrați, în apropiere de Via Veneto, și reflectă o caracteristică unică: singura pictură murală cunoscută pe tavan a maestrului italian, a cărei valoare este estimată la cel puțin 300 de milioane de euro.


Politicieni italieni, academicieni și cetățeni obișnuiți au făcut apel la premierul Mario Draghi să renunțe la licitație. O petiție online care îndeamnă guvernul să folosească fondurile europene pentru a proteja ceea ce aparține Italiei a ajuns la peste 32.000 de semnături în câteva zile. Ministerul italian al Culturii le-a scris lui Draghi și ministrului de finanțe Daniele Franco pentru a se interesa de potențiala disponibilitate a fondurilor pentru o ofertă de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2954 secunde