Vicepremierul Matteo Salvini:

"Italia se va concentra pe prioritățile sale după votul pentru Parlamentul European"

261

Articole recomandate

Guvernul de coaliție italian nu va cădea după votul din această săptămână pentru Parlamentul European, dar va trebui să facă "o serie de lucruri", care reprezintă priorități pentru Ligă (partid de extrema dreaptă), a declarat vicepremierul Matteo Salvini, ministru de Interne și lider al formațiunii, citat de Reuters. 


Întrebat dacă Liga ar putea să răstoarne guvernul dacă ar obține peste 30% din voturi la europarlamentare, Salvini a declarat, într-un interviu apărut în ediția de vineri a publicației "La Stampa", că și-ar dori mai degrabă "să schimbe politica agricolă a Uniunii Europene și nu guvernul de la Roma". 


"Desigur, trebuie să începem să facem unele lucruri", a spus el, menționând printre priorități proiectul controversat al unei căi ferate de mare viteză între Torino (Italia) și Lyon (Franța), introducerea unei cote unice de impozitare și o mai mare descentralizare a puterilor în administrațiile locale. 


Potrivit presei, activitatea guvernului italian a fost practic paralizată în ultimele săptămâni în contextul campaniilor rivale duse de Liga lui Salvini și de aliatul său populist, Mișcarea 5 Stele (M5S) în vederea alegerile europene de duminică. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.868 secunde