Italia: Premierul Giuseppe Conte a obținut votul de încredere al Senatului

123
Italia: Premierul Giuseppe Conte  a obținut votul de încredere al Senatului - italiapremierulgiuseppeconte-1528289011.jpg

Articole recomandate

Noul șef al guvernului italian, Giuseppe Conte, a obținut, ieri, votul de încredere al Senatului, în fața căruia el a apărat politica populistă pe care intenționează să o aplice: lupta împotriva businessului imigrației, relansarea creșterii economice și revizuirea sancțiunilor impuse Rusiei, notează AFP.

Guvernul a obținut 171 de voturi "pentru", 117 "împotrivă" și 25 de "abțineri", a anunțat președinta Senatului, Elisabetta Alberti Casellati. Giuseppe Conte va trebui să obțină votul de încredere al deputaților.

Nou venit în politică, necunoscut italienilor în urmă cu două săptămâni, acest avocat în vârstă de 53 de ani a înfruntat cu convingere plenul Senatului, unde a venit pentru a prezenta primul său discurs de politică generală înainte de a cere votul de încredere al parlamentului.

Flancat de cei doi puternici vicepremieri, Luigi Di Maio, liderul Mișcării 5 Stele (M5S, antisistem), și Matteo Salvini, șeful Ligii (extremă dreaptă), Conte a anunțat de la început că va fi garantul contractului de guvernare semnat între cei doi acționari majoritari ai coaliției, în timp ce numeroși observatori își pun întrebări legate de autonomia sa.

"Sunt conștient de responsabilitatea pe care mi-am asumat-o și pe deplin conștient de prerogativele pe care Constituția le atribuie prim-ministrului", a declarat el.

Conte a confirmat fără surpriză obiectivele aflate în contractul guvernului său: reducerea fiscalității, lupta împotriva imigrației clandestine, venituri de inserție pentru persoanele cele mai defavorizate și renegocierea anumitor reguli europene, începând cu cele referitoare la dreptul de azil prevăzute în Acordul de la Dublin, care face ca esențialul cheltuielilor pentru primirea migranților să apese asupra țărilor din prima linie, ca Italia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6311 secunde