Italia / Guvernul va acoperi integral costurile de reconstrucție după cutremurul din august

92

Articole recomandate

Guvernul italian a aprobat marți acoperirea în proporție de 100% a costurilor lucrărilor de reconstrucție după cutremurul din 24 august din centrul țării, transmite Agerpres.ro.



Conform pachetului de compensații aprobat de guvern, vor fi, de asemenea, acordate credite în condiții preferențiale pentru antreprenorii care vor să-și redeschidă afacerile, beneficii pentru angajații firmelor obligate să se închidă după cutremur, și va fi amânată plata impozitelor datorate de familiile și afacerile afectate.

'Decretul legat de cutremur a fost aprobat în această dimineață. Am promis: Nu vă vom lăsa singuri. Și asta vom face. Cu toți împreună', a scris premierul Matteo Renzi pe Twitter, cu câteva ore înainte de a vizita din nou zona calamitată. 



La 24 august, un seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter a ucis 298 de persoane și a lăsat mii de oameni fără locuințe, mai ales în localitățile Amatrice, Accumoli și Arquata del Tronto, situate înr-o zonă muntoasă îndepărtată la circa 150 km nord-est de Roma.

Potrivit estimărilor din luna septembrie ale guvernului, lucrările de reconstrucție vor costa cel puțin 4 miliarde de euro. Premierul Renzi vrea ca aceste costuri să fie acoperite, cel puțin parțial, prin derogare de la regulile Uniunii Europene de limitare a deficitului bugetar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1769 secunde