Europa, sub amenințarea coronavirusului

Italia cere o coordonare la nivel european

226
Italia cere o coordonare la nivel european - italia-1584367185.jpg

Articole recomandate

Premierul italian Giuseppe Conte a lansat, ieri, un apel la o coordonare europeană în domeniile sănătății și economic pentru a combate epidemia cauzată de coronavirus, avertizând că țara sa încă nu a atins vârful contagiunii, informează agenția France Presse, consultată de Agerpres.



Într-un interviu publicat, ieri, de cotidianul Corriere della Sera, șeful executivului de la Roma a apreciat drept "necesară o coordonare europeană a măsurilor de ordine sanitară și economică". Giuseppe Conte urmează să participe, în sistem de videoconferință, la un summit extraordinar al G7 pentru coordonarea luptei contra coronavirusului în domeniile sanitar, economic, financiar și al cercetării.

"A sosit timpul să facem alegeri curajoase și Italia poate oferi o contribuție semnificativă, în calitate de țară care a cunoscut în premieră o răspândire atât de largă a virusului", a afirmat premierul italian.

Italia a înregistrat 1.809 de decese și 24.747 de cazuri de infectare cu coronavirus, cu 368 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore până duminică seara.

"Oamenii de știință ne spun că încă nu am atins vârful, aceste săptămâni sunt cele mai riscante și trebuie să dăm dovadă de un maxim de prudență. Nu putem lăsa garda jos. Este vorba de provocarea cea mai importantă din ultimele decenii, pentru a o depăși este nevoie de contribuția responsabilă a celor 60 de milioane de italieni", a atenționat Giuseppe Conte.

El a precizat că, deocamdată, nu sunt necesare noi interdicții și că este importantă respectarea strictă a celor deja în vigoare.

"Serviciile esențiale trebuie să fie garantate. Italia a acționat cu curaj și alte țări, precum Spania și Franța, sunt pe cale să ne urmeze exemplul", a subliniat șeful executivului italian.

XXX

Numărul de cazuri de coronavirus din Franța se dublează o dată la trei zile, a reamintit, ieri dimineață, șeful Direcției pentru Sănătate din ministerul de resort, Jerome Salomon, la postul de radio France inter. Le Figaro, care preia declarația, arată că primul tur al alegerilor municipale din Hexagon, desfășurat duminică, în condiții sanitare stricte, a fost eclipsat de epidemia de Covid-19.

Salomon a apreciat că situația se deteriorează foarte rapid.

Conform celor mai recente date ale agenției naționale franceze pentru sănătatea publică, duminică seara se confirmaseră la nivel național 5.423 cazuri de contaminare cu coronavirus și 127 de decese, în creștere cu peste 900, respectiv cu 36 de morți în ultimele 24 de ore. Peste 400 de pacienți spitalizați sunt în stare gravă.

Guvernul de la Paris a ordonat închiderea de duminică a tuturor localurilor "care nu sunt indispensabile", în special a restaurantelor și barurilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8591 secunde