Iranul și planul malefic de a ataca Occidentul: mareea neagră

239
Iranul și planul malefic de a ataca Occidentul: mareea neagră - iranfight12593600-1350220046.jpg

Iranul plănuiește scufundarea unui petrolier în Golf, pentru a forța suspendarea sancțiunilor, potrivit presei germane citate de Realitatea.net

Gardienii Revoluției din Iran au pregătit un plan de scufundare a unui petrolier în Golful Persic pentru a provoca o maree neagră și a obliga Occidentul să participe la o operațiune de ecologizare a zonei, scrie revista Der Spiegel, citată de AFP.

Citând surse din cadrul serviciilor occidentale de informații, Der Spiegel precizează că Gardienii Revoluției văd în acest proiect, care are numele de cod "Apă murdară", o modalitate de a forța Occidentul să suspende sancțiunile impuse Iranului.

Planul, conceput de generalul Mohammad Ali Jafari și de amiralul Ali Fadavi, vizează și sancționarea țărilor arabe riverane Golfului Persic pentru susținerea acordată Occidentului și Israelului.
Operațiunea de curățare a zonei ar trebui făcută în mod obligatoriu în cooperare cu Iranul, ceea ce ar obliga la suspendarea sancțiunilor occidentale impuse acestei țări, afirmă aceeași sursă.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Un alt Atlantis al Mării Negre
Pagina a fost generata in 0.5477 secunde