Iranul se pregătește de război? Steag roșu la moschee!

177
Iranul se pregătește de război? Steag roșu la moschee! - ddd-1578218672.jpg

Articole recomandate

Iranul sugerează că se pregătește de un "război sângeros", după ce Qasem Soleimani, liderul Forței Quds, a murit în urma unui atac cu dronă al Statelor Unite ale Americii. Iranienii au dat un semnal serios în acest sens arborând pentru prima dată în istorie steagul roșu deasupra unei moschei considerate loc sacru.

Arborarea steagului roșu simbolizează începerea unui "război sângeros". Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din orașul Qom, un loc considerat sacru și sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu.

Generalul Gholamali Abuhamzeh a fost citat vineri de agenția de știri Tasnim declarând că Iranul îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice și a ridicat perspectiva atacurilor asupra navelor din Golf. "Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident și un număr mare de distrugătoare americane și nave de război trec pe acolo. (...) Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. (...) Aproximativ 35 de ținte americane din regiune, precum și Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră", a spus el.

Două atacuri au vizat aproape simultan sâmbătă seară Zona Verde ultrasecurizată din Bagdad și o bază aeriană irakiană în care se aflau soldați americani aflată la nord de capitală, au declarat responsabili ai serviciilor de securitate citați de AFP. Atacurile au loc la o zi de la uciderea într-un raid american în Irak a puternicului general iranian Qassem Soleimani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4382 secunde