Iranul renunță și la ultimul angajament din acordul nuclear

144
Iranul renunță și la ultimul angajament din acordul nuclear - 2-1578255225.jpg

Articole recomandate

Iranul a anunțat duminică o nouă diminuare a angajamentelor asumate prin acordul nuclear internațional încheiat în 2015, renunțând și la ultima restricție din acest acord pe care încă o mai respecta, și anume limitarea numărului de centrifuge, informează agențiile Reuters și DPA, citate de Agerpre.

Iranul își va continua programul nuclear fără nicio limitare, inclusiv fără o limitare a îmbogățirii uraniului, precizează guvernul de la Teheran într-o declarație. Va fi în schimb menținută cooperarea cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și Iranul ar putea reveni la respectarea angajamentelor asumate în cadrul acordului nuclear dacă SUA vor ridica sancțiunile împotriva Teheranului, se mai arată în aceeași declarație.

Acordul nuclear încheiat între Iran și marile puteri, care au urmărit astfel să împiedice Iranul să se apropie de obținerea unei bombe nucleare, a fost mereu în pericol de când președintele american Donald Trump a retras în 2018 SUA din această înțelegere și a reinstituit sancțiunile împotriva Iranului, care de atunci și-a diminuat treptat angajamentele asumate în document. Noile tensiuni create de uciderea de către SUA a generalului Qassem Soleimani par să fi grăbit decizia Teheranului de a nu mai respecta limitările din acord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.599 secunde