Inundații în India. 700 de pasageri blocați într-un tren, salvați cu elicopterul

106
Inundații în India. 700 de pasageri blocați într-un tren, salvați cu elicopterul - 62065672-1564235330.jpg

Articole recomandate

Echipele de intervenție din India au salvat, cu ajutorul elicopterelor armatei și ambarcațiunilor de salvare, aproximativ 700 de pasageri blocați într-un tren afectat de inundații.


Cursa Mahalaxmi Express a plecat vineri seară din Mumbai în direcția Kholapur, la 350 de kilometri sud, dar după doar 60 de kilometri a fost prinsă în mijlocul inundațiilor provocate de ploile torențiale, informează AFP, citat de Agerpres.


Autoritățile au mobilizat elicoptere și ambarcațiuni aparținând marinei indiene și Forței Naționale de Răspuns în caz de Dezastru (NDRF). Potrivit unui purtător de cuvânt al NDRF, circa 500 de persoane au fost salvate în decursul a două ore.


Serviciile de intervenție au instalat o tabără în apropierea trenului imobilizat.


Un purtător de cuvânt al companiei Indian Railways a menționat, pentru agenția de presă PTI, că un "tren special de asistență″ va fi de asemenea trimis în zonă pentru a asigura transportul pasagerilor către destinațiile acestora.


Cantități importante de precipitații s-au abătut asupra orașului Mumbai, provocând anularea sâmbătă a 11 zboruri de pe aeroportul internațional din capitala financiară a Indiei. Nouă curse care ar fi trebuit să aterizeze la Mumbai au fost redirecționate către alte aeroporturi.


Peste 250 de persoane și-au pierdut viața în inundațiile care au afectat India în ultimele două săptămâni. Statele Assam și Bihar, din nord-est, au fost cele mai afectate.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6171 secunde