Întâlnire importantă între liderii celor două Corei

184
Întâlnire importantă între liderii celor două Corei - intalnire-1534160187.jpg

Articole recomandate

Cele două Corei s-au pus de acord să organizeze un summit între liderii celor două state la Phenian până la sfârșitul lunii septembrie, conform unei înțelegeri la care s-a ajuns în timpul întâlnirii la nivel înalt desfășurată în localitatea Panmunjom, în zona de securitate comună, anunță agenția de presă sud-coreeană Yonhap.


Cu toate acestea, cele două părți nu au reușit încă să stabilească data pentru următorul Summit, notează agenția de presă menționată.


"Am convenit să organizăm un Summit intercoreean până la sfârșitul lunii septembrie, la Phenian", au declarat cele două părți într-un comunicat de presă comun, difuzat după această întâlnire de la Panmunjom, situat la frontiera dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord.


"De asemenea, am examinat stadiul punerii în aplicare a declarației de la Panmunjom și am discutat într-o manieră sinceră probleme legate de aplicarea sa mai activă", se mai spune în textul care se referă la acordul obținut la Summitul intercoreean din 27 aprilie.


O vizită a președintelui sud-coreean Moon Jae-in la Phenian ar fi prima deplasare a unui șef de stat sud-coreean în Coreea de Nord în mai mult de un deceniu, notează AFP.


Potrivit Yonhap, dacă va avea loc, acesta va fi al treilea summit bilateral între președintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, și liderul nord-coreean Kim Jong-Il, după întâlnirile la vârf din aprilie și mai. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3013 secunde