Inima unui ardelean mort la 29 de ani a călătorit 1.400 de km şi a salvat o viaţă în Italia

175
Inima unui ardelean mort la 29 de ani a călătorit 1.400 de km şi a salvat o viaţă în Italia - medici-1632147010.jpg
Un om a fost salvat cu ajutorul unei inimi care a călătorit 1.400 de km din Transilvania la Torino. 


Potrivit Antena3.ro, este un caz fără precedent, bărbatul fiind primul pacient care a așteptat doar două ore pentru găsirea unei inimi şi căruia i s-a transplantat un organ sosit de la o distanță atât de mare.


 Pacientul, un bărbat de 41 de ani, suferea de miocardiopatie fulminantă severă, afecţiune care a dat primele semne la începutul lunii august.

El era ținut în viață cu ajutorul unui dispozitiv de circulație extracorporeală (ECMO) şi a fost transferat în aceeași zi cu transplantul de la spitalul San Martino din Genova, unde îi fusese implantat un stimulator cardiac, care, din păcate, nu a permis recuperarea funcției cardiace.


La scurt timp după sosirea pacientului la Spitalul Molinette, a fost semnalată disponibilitatea inimii unui donator de 29 de ani, care a murit în Transilvania, România din cauza unei hemoragii cerebrale.

O echipă de la Molinette Cardiac Surgery a plecat seara târziu cu un avion special pentru a preleva inima. La două dimineața, medicii au confirmat că organul era potrivit pentru transplant, iar pacientul a fost transferat imediat în sala de operație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4024 secunde