Îngrijorare la nivel mondial, din cauza testului cu rachetă nord-coreean

129
Îngrijorare la nivel mondial, din cauza testului cu rachetă nord-coreean - testnuclearingrijorare-1461585187.jpg

Articole recomandate

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a "condamnat cu fermitate" ultimul test cu rachetă nord-coreean efectuat în Marea Japoniei, potrivit AFP.

Într-o declarație unanimă, cele 15 țări membre afirmă că lansarea acestei "rachete de pe un submarin", care a avut loc sâmbătă, constituie o "nouă încălcare gravă" a rezoluțiilor ONU.

Statele membre au reamintit "profunda lor îngrijorare" de a vedea că "activitățile balistice ale Phenianului contribuie la dezvoltarea vectorilor pentru arme nucleare și sporirea tensiunii în regiune și dincolo de aceasta".

Ele au reafirmat că Phenianul "trebuie să se abțină de la orice nouă acțiune care ar încălca rezoluțiile pertinente ale ONU" și au cerut insistent ca regimul comunist "să își respecte angajamentul precedent de a institui un moratoriu asupra lansărilor de rachete".

Reamintind că ONU a înăsprit din nou sancțiunile internaționale impuse Phenianului după ultimul test nuclear nord-coreean din ianuarie, membrii Consiliului "au subliniat insistent necesitatea de a consolida aplicarea acestor măsuri".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5451 secunde