Infractorii străini, expulzați din Elveția

147
Infractorii străini, expulzați din Elveția - infractorielvetia-1456410479.jpg

Articole recomandate

Elvețienii se vor pronunța din nou prin referendum, duminică, asupra propunerii controversate de expulzare automată a infractorilor străini, chiar și în cazul comiterii de fapte penale minore, relatează AFP.

La șase ani după adoptarea cu 52,9% a unui text legislativ mai permisiv, prezentat de Uniunea Democrată de Centru (UDC, cel mai mare partid din Elveția), electoratul elvețian este consultat de această dată în legătură cu o inițiativă mult mai dură care solicită "repatrierea efectivă a infractorilor străini".

În martie anul trecut, parlamentul elvețian a introdus o clauză care le permite judecătorilor să evite expulzarea automată a condamnaților, în anumite cazuri.

Această nouă inițiativă pentru "punerea în practică" a caracterului automat al expulzării extinde lista motivelor pentru aplicare acestei măsuri. Ea prevede în special repatrierea automată a oricărui străin condamnat deja în cursul ultimilor 10 ani care ar fi declarat vinovat pentru comiterea de infracțiuni minore, precum "leziuni corporale simple" sau participarea la o "încăierare".

Guvernul și Parlamentul Elveției consideră propunerea UDC contrară "normelor fundamentale" ale democrației. Niciun alt partid național și nici sindicatele și patronatul elvețiene nu susțin noua inițiativă.

UDC rămâne însă fermă și în sprijinul noii inițiative afirmă că, din zece infractori aflați în închisorile elvețiene, șapte sunt străini.

"Străinii ce comit delicte grave și recidiviștii străini nu mai merită să rămână pe teritoriul nostru", estimează formațiunea populistă, pe ale cărei afișe electorale apare o oaie neagră expulzată de pe drapelul elvețian de o oaie albă, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3603 secunde