Individ arestat / PREGĂTEA UN ATENTAT DE AMPLOARE CHIAR DE ANUL NOU!

130
Individ arestat / PREGĂTEA UN ATENTAT DE AMPLOARE CHIAR DE ANUL NOU! - 92001543x2700x467-1511855822.jpg

Articole recomandate

Poliția australiană a anunțat marți arestarea unui simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic, care plănuia să cumpere o armă și să tragă în mulțime în seara de Anul Nou la Melbourne, relatează AFP.


Suspectul, în vârstă de 20 de ani și născut în Australia din părinți somalezi, a fost arestat luni în cursul unei operațiuni a poliției într-o casă din Werribee, o suburbie din Melbourne, în sudul Australiei, a declarat poliția. El urmează să fie pus sub acuzare marți.

Tânărul este un "simpatizant al Statului Islamic" și atacul pe care îl plănuia era "potențial catastrofal", a declarat Shane Patton, șeful adjunct al poliției din statul Victoria, a cărui capitală este Melbourne.

Potrivit poliției, suspectul a consultat un manual online întocmit de Al Qaida cu privire la modul de utilizare a armelor de foc și de comitere a atentatelor, dar a fost arestat înainte să poată cumpăra o pușcă automată.

"El intenționa să folosească arma de foc pentru a doborî cât mai mulți oameni posibil în zona Pieței Federației (Federation Square) în seara de Anul Nou", a declarat Patton.

Piața Federației este situată chiar în centrul orașului Melbourne, în apropiere de gara feroviară din Flinders Street și catedrala Sf. Paul. Acesta este unul dintre locurile principale din Melbourne, unde oamenii se adună pe 31 decembrie pentru a sărbători sosirea Anului Nou.

"Este o preocupare teribilă pentru noi, deoarece în perioada sărbătorilor, în timp ce oamenii se distrează, există o potențială conspirație pentru a comite un act terorist", a spus Shane Patton.

Autoritățile australiene, care se tem de mai mulți ani de atacuri ale extremiștilor, au întărit nivelul alertei teroriste încă din septembrie 2014.

Potrivit acestora, 13 atentate au fost evitate în ultimii ani, inclusiv un atac în centrul orașului Melbourne, în timpul Crăciunului din 2016, inspirat de gruparea Statul Islamic.

Un alt atac recent dejucat, de asemenea în numele Statului Islamic, a vizat lovirea unui avion de pasageri cu gaz toxic sau cu o bombă artizanală.

În 2014, o luare de ostatici într-o cafenea din Sydney s-a soldat cu moartea a două persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.514 secunde