India ignoră avertizările SUA și semnează un contract militar de milioane de dolari cu Rusia

199
India ignoră avertizările SUA și semnează un contract militar de milioane de dolari cu Rusia - s400-1538754891.jpg

Articole recomandate

India a ajuns la un acord cu Rusia pentru a cumpăra un sistem S-400 de rachete sol-aer, au anunțat ambele părți. Astfel, India a ignorat avertizările din partea SUA, conform cărora această achiziție ar putea duce la sancțiuni, scrie Digi24.ro.


Deși nu au fost semnate public documentele, s-a ajuns la un acord în timpul vizitei președintelui rus, Vladimir Putin, la New Delhi pentru un summit anual cu prim-ministrul indian, Narendra Modi.


"Acordul a fost semnat în timpul summit-ului", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.


Contractul ar fi în valoare de cinci miliarde de dolari și îi oferă armatei indiene posibilitatea de a doborî aeronave și rachete de la distanțe mari.


"Cele două părți se bucură de încheierea contractului pentru aprovizionarea cu sistemul S-400 de rachete sol-aer", se arată într-un comunicat comun al Indiei și Rusiei. Cele două țări au semnat și opt acorduri privind energia nucleară și căile ferate, la o conferință de presă televizată.


"Mereu venim în India cu mare plăcere pentru că știm că suntem într-un mediu în care domină o prietenie sinceră și cooperarea", a declarat Putin.


De asemenea, Rusia va ajuta India cu planurile sale de a avea o misiune spațială cu personal uman până în 2022.


"India consideră relațiile cu Rusia o prioritate, într-o lume aflată în schimbare, legăturile noastre au devenit mai importante", a declarat Modi.


Statele Unite au comunicat că țările care vor face comerț cu sectoarele apărării și ale serviciilor secrete din Rusia vor fi sancționate conform legilor americane. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat din SUA a transmis în această săptămână că implementarea sancțiunilor se va concentra pe țările care vor achiziționa armament, precum sistemul S-400.


Luna trecută, SUA au impus sancțiuni Chinei pentru că a cumpărat un sistem de rachete S-400 de la Rusia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0564 secunde