India atinge noi recorduri de vaccinare după dezastrul Covid din vară

187
India a administrat peste un miliard de doze de vaccin anti-coronavirus, un record pentru țara care în urmă cu câteva luni s-a confruntat cu un val extrem de dur al pandemiei, relatează CNN.

În ciuda pasului foarte important făcut de campania de vaccinare din India, experții au avertizat că pandemia nu s-a încheiat și că în țara de 1,3 miliarde de locuitori încă sunt oameni care nu s-au vaccinat nici măcar cu prima doză.

Până acum, India a vaccinat cu schemă completă doar 30% din populația sa adultă, însă a administrat cel puțin o doză la 74%, conform datelor ministerului sănătății indian. Statisticile nu includ, însă, și pe copiii de sub 18 ani, 41% din populația Indiei, care nu sunt încă eligibili să fie vaccinați.

Totuși, chiar și în situația accelerării campaniei de vaccinare, India exportă milioane de doze. Guvernul a început să renunțe la restricții - vineri, primii turiști străini au venit în țară după o pauză de aproape 18 luni, iar în interiorul țării, milioane călătoresc pentru a participa la diverse festivaluri.

Experții se tem că aceste călătorii interne ar putea duce la noi infectări, apariția de noi variante și la un nou val indian care să afecteze mai ales adulții nevaccinați și copiii.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2473 secunde