Premierul Maia Sandu, către cei 660 de procurori ai Republicii Moldova:

"Începeți să lucrați, nu vă mai ascundeți prin birouri!"

188

Articole recomandate

Șefa guvernului de la Chișinău, Maia Sandu, le-a cerut procurorilor din Republica Moldova să aplice legea și să lucreze în interesul național, declarând în cursul unei conferințe de presă că procuratura moldoveană nu este funcțională la ora actuală, informează Radio Chișinău, consultat de Agerpres. 


"Astăzi, în Republica Moldova nu există Procuratură", a afirmat Maia Sandu, adăugând că justiția de la Chișinău a eșuat în mod lamentabil în investigarea dosarului "furtul miliardului" și în combaterea corupției. 


Premierul moldovean i-a îndemnat pe procurori să nu mai asculte de ordinele procurorului general, Eduard Harunjen, considerat omul de paie al controversatului oligarh Vlad Plahotniuc, ci să acționeze conform legii, scrie portalul Deschide.md. 
"Furtul miliardului și alte dosare de rezonanță bat pasul pe loc. Am un mesaj pentru cei 660 de procurori din Republica Moldova: începeți să vă comportați ca niște procurori adevărați, nu stați ascunși prin birouri până se va schimba conducerea! Ea se va schimba cu siguranță. În fiecare zi în care voi stați cuminți prin birouri, hoții fură țara, scot banii din țară", a afirmat premierul, avertizând că procurorul general, Eduard Harunjen, va răspunde în fața legii pentru inactivitatea sa și pentru abuzurile comise. 


"Ca urmare a inactivității sale, miliarde și miliarde de lei au fost furate de la stat și de la cetățenii Republicii Moldova. Sunteți 660 de procurori care ați putea pune legea în aplicare imediat, să deveniți independenți și să lucrați în interesul național", a insistat Maia Sandu. 


Premierul a declarat că este grav ce se întâmpla în prezent în Procuratură și a spus că Eduard Harunjen și Adriana Bețișor (fostă adjunctă a șefului Procuraturii Anticorupție) au fost "penibili" joi, când au încercat să explice cetățenilor ce s-a făcut pentru a recupera banii dispăruți în "furtul miliardului", așa cum este numită răsunătoarea fraudă bancară de la sfârșitul anului 2014. 


Maia Sandu a venit la conferință cu un set de acte pe care le-a ridicat demonstrativ la tribună precizând: "Voi știți cine, când și cum a fost furată țara. Dumneavoastră aveți aceste informații. Și eu am informații. În fiecare zi, vin informații despre scheme și abuzuri. Aceste informații sunt secrete, dar acum suntem în proces de desecretizare". 
"Este de responsabilitatea voastră ca statul să nu mai fie furat în continuare. Este datoria voastră, obligația voastră legală și morală să acționați. Este și țara voastră, aici sunt copiii și părinții voștri. Vouă vă place ca ei să fie furați?", a întrebat retoric Maia Sandu, adresându-se procurorilor moldoveni. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8245 secunde