Incendiul care a devastat California, pus sub control după săptămâni de luptă cu flăcările

222
Incendiul care a devastat California, pus sub control după săptămâni de luptă cu flăcările - incendiulcareadevastat-1543240128.jpg

Articole recomandate

Pompierii americani au reușit să controleze în întregime, după mai mult de două săptămâni de eforturi, celebrul "Camp Fire", cel mai devastator incendiu din istoria Californiei, care a ucis cel puțin 85 de persoane, potrivit celui mai recent bilanț al victimelor - al căror număr a fost revizuit în scădere - prezentat de autoritățile locale, informează AFP.

Pompierii americani au anunțat, duminică seară, că au reușit să controleze în totalitate acest incendiu care a devastat o suprafață de 620 de kilometri pătrați din nordul statului California, unde a distrus orășelul Paradise, iar ploile din ultimele zile care au căzut în acea regiune de pe coasta vestică a Statelor Unite i-au ajutat să stingă focul, informează Agerpres.

Incendiul, care s-a declanșat pe 8 noiembrie, a distrus aproape 14.000 de locuințe, 530 de magazine și 4.500 de alte clădiri, a precizat Biroul pompierilor din California (Cal Fire). Mii de pompieri au fost mobilizați și zeci de mii de oameni au fost obligați să își evacueze locuințele.

Trei persoane au murit într-un alt incendiu de amploare izbucnit în Malibu. Acel focar, denumit "Woolsey Fire", care a devastat peste 390 de kilometri pătrați, este la rândul său controlat în totalitate.

Originea celor două incendii nu a fost încă identificată, însă mai multe familii ale victimelor au demarat o acțiune în justiție la San Francisco împotriva furnizorului local de electricitate, Pacific Gas & Electricity (PG & E). Potrivit acestei plângeri, incendiul ar fi fost cauzat de "scânteile" apărute pe o linie de înaltă tensiune administrată de această companie, potrivit Agerpres.

California, victima unei secete cronice de mai mulți ani, se confruntă cu o serie de incendii majore de peste un an. Guvernatorul Californiei, democratul Jerry Brown, a avertizat că se așteaptă la un număr încă și mai mare de incendii de acest tip, din cauza modificărilor climatice.

Însă Donald Trump a minimalizat rolul jucat de acest fenomen. Președintele republican a spus în trecut că schimbările climatice sunt "o farsă" și le-a pus în mod public sub semnul întrebării, sfidând consensul existent în comunitatea științifică, potrivit căreia cauzele umane se află la originea acestui fenomen global, potrivit Agerpres.

În California, președintele a spus că vizita lui în zonele devastate de incendiu nu l-a făcut să își reevalueze poziția în această chestiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5858 secunde