Incendiile din Grecia şi Turcia vor avea un impact devastator asupra albinelor

215
Incendiile din Grecia şi Turcia vor avea un impact devastator asupra albinelor - incendiile-1630247219.jpg

Articole de la același autor

Printre cei mai afectaţi de incendiile care au cuprins insule importante din Grecia în această vară sunt apicultorii. Peste 9.000 de stupi au fost distruşi de flăcări şi va fi nevoie de cel puţin trei decenii pentru ca pădurile folosite în producţia de miere să revină cum erau înainte de incendii, spune Vassilis Douras, preşedintele Asociaţiei Apicultorilor din Grecia. Impactul a fost deosebit de dur pe insula Euboea, unde au ars peste 50.000 de hectare, majoritatea pădure de pin, scrie dpa.

Zona producea înainte de incendii aproximativ 65% din mierea anuală de pin din Grecia. „Distrugerea pădurii vechi de pini este o mare pierdere pentru apicultura greacă și va fi pe următorii 30 de ani", a declarat președintele Asociației Apicultorilor din Grecia. Douras a estimat că ar fi nevoie de cel puțin trei decenii pentru ca pădurea să revină la felul în care era înainte de incendii. Expertul a prezis o pierdere de 5.000 de tone de miere sau mai mult pe an și a cerut sprijin din partea statului pentru industrie. În Turcia, incendiile din provincia Mugla, producătoare de miere, au provocat scăderea producției cu până la 80%.


E nevoie până la 25 de ani pentru ca pinii nou plantați să fie din nou optimi pentru producția de miere, a declarat pentru dpa Dogan Kantarci, profesor de ecologie la Universitatea din Istanbul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3727 secunde