ÎNCĂ UN ROMÂN CONDAMNAT DEFINITIV LA MOARTE!

70549
ÎNCĂ UN ROMÂN CONDAMNAT DEFINITIV LA MOARTE! - inchisoaremalaezia-1530100053.jpg

Articole recomandate

Un român a fost condamnat, miercuri, definitiv la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri. Acesta este al doilea cetățean român care nu mai are nicio altă cale de atac în instanță și singura sa speranță este o cerere de grațiere depusă la sultanul statului malaysian, transmite Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.


Recursul a fost judecat la Curtea Federală de Justiție a Malaeziei, iar magistrații au confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă.

Avocații cetățeanului român urmează să depună o cerere de grațiere la sultanul statului malaysian în care a fost comisă fapta. Conform procedurilor malaysiene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Grațiere, care se convoacă la solicitarea sultanului.


În comunicatul MAE se arată că sentința nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluționată cererea de grațiere, iar acest demers poate fi de durată.

Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al Ambasadei României la Kuala Lumpur, va continua demersurile, având în vedere situația în care se aduce atingere dreptului la viață al unui cetățean român, consacrat ca un drept inalienabil în ordinea constituțională a statului român.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4753 secunde