În Venezuela, militarii blochează un ajutor umanitar. Maduro: Nu vrem pomană

164
În Venezuela, militarii blochează un ajutor umanitar. Maduro: Nu vrem pomană - invenezuela-1549468450.jpg

Articole recomandate

Militari venezueleni au blocat un pod la frontiera cu Columbia, în contextul în care se așteaptă un ajutor umanitar internațional pentru a înfrunta grava penurie de hrană și medicamente în Venezuela, a anunțat un deputat din cadrul opoziției, Franklyn Duarte, relatează AFP, citat de News.ro.

"Efective ale armatei au blocat trecerea", a declarat pentru AFP Franklin Duarte, care este deputat din statul frontalier Tachira.

Potrivit acestuia, trecerea pe pod a fost întreruptă în urma unui incident confuz care a avut loc la Urena în timpul sosirii militarilor, la bordul unor vehicule blindate, pentru a supraveghea frontiera. Potrivit deputatului, trei persoane ar fi fost rănite după ce un vehicul blindat a răsturnat mai mulți motocicliști.

Podul Tienditas nu operează în prezent. El ar fi trebuit să fie inaugurat în 2016, însă închiderea frontierei între Venezuela și Columbia - ordonată la sfârșitul lui 2015 de către președintele Nicolas Maduro și ridicată câteva luni mai târziu - a întârziat deschiderea.

Potrivit unor informații de presă, acest pod ar urma să fie una dintre căile alese de intrare a ajutorului umanitar internațional în Venezuela. Însă deputatul Duarte a declarat că "asta nu s-a decis" pentru moment.

Președintele parlamentului Juan Guaido, recunoscut de aproximativ 40 de țări ca președinte interimar al Venezuelei, a somat armata să nu împiedice intrarea pe teritoriul venezuelean a ajutorului umanitar pe care l-a cerut.

Populația este afectată de mult timp de penurii grave de alimente de primă necesitate și de medicamente, din cauza crizei economice cu care se confruntă Venezuela.

Un deputat din cadrul opoziției, Miguel Pizarro, a avertizat că armata venezueleană ar încălca o "linie roșie" dacă ar împiedica intrarea ajutorului umanitar în țară.

Președintele Maduro se opune, la rândul său, acestei întreprinderi cu privire la ajutorul umanitar, pe care-l consideră un "pretext" în vederea justificării unei intervenții militare străine.

"Venezuela nu are nevoie să ceară pomană", a declarat el. "Dacă ei vor să ajute, să pună capăt blocadei și sancțiunilor care afectează țara", a îndemnat Maduro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4198 secunde