Video IMAGINI TERIBILE! Cel puțin 50 de morți, în incendiile de vegetație din Grecia

292
2
IMAGINI TERIBILE! Cel puțin 50 de morți, în incendiile de vegetație din Grecia - incendiuvegetatie-1532416930.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 50 de oameni și-au pierdut viața în incendiile de vegetație din împrejurimile Atenei, Grecia trecând prin cea mai mare criză provocată de incendii în ultimii zece ani.

Potrivit Crucii Roșii, 26 de trupuri au fost găsite în curtea unei vile din satul Mati, aflat pe coastă. Înainte de transmiterea acestei informații, bilanțul morților era de 24, informează BBC.

Autoritățile au folosit bărci și elicoptere pentru a evacua oamenii din zona plajelor și au anunțat că au nevoie de asistență internațională.

Sute de pompieri încearcă să stingă focul. Zece turiști sunt căutați, după ce au fugit din calea incendiului într-o barcă. "Vom face tot ce este omenește posibil pentru a-l controla", a spus prim-ministrul Alexis Tsipras. El și-a scurtat o vizită programată în Bosnia și Herțegovina, pentru a coordona acțiunile de salvare din țara sa, pe care pompierii le-au caracterizat drept "extrem de dificile".

Cele mai multe dintre victime au fost prinse în Mati, aflat la 40 de kilometri nord-est de Atena, și au murit în casele lor ori în mașini.

Cel puțin 104 oameni, între care 16 copii, sunt răniți, iar din total, 11 se află în stare gravă. Locuitorii celor mai afectate zone au fost forțați să se refugieze în mare de teama flăcărilor.

Tsipras a anunțat că "toate forțele de urgență au fost mobilizate" și a declarat stare de urgență în regiunea Attica. Guvernul grec a solicitat altor țări europene elicoptere și echipaje de pompieri pentru a face față dezastrului.

Vremea extremă din Europa a afectat și Suedia, unde zeci de focare de incediu rămân active. Țări precum Italia, Germania, Polonia și Franța au trimis ajutor, însă temperaturile sunt așteptate să crească din nou.

Incendiile de vegetație izbucnite recent în Grecia sunt cele mai devastatoare din 2007, când zeci de oameni au murit în peninsula Peloponez.

Comentează știrea

www.candipharm.com
15 decembrie 2022
www.candipharm.com

https://www.candipharm.com/

MorrisLet
28 decembrie 2022
MorrisLet

chloroquine 250 mg http://hydroxychloroquinex.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9495 secunde