Imagini cu abuzurile militarilor americani asupra unor deținuți, făcute publice

305
Imagini cu abuzurile militarilor americani asupra unor deținuți, făcute publice - borowitzpentagon465-1454745527.jpg

Articole recomandate

Pentagonul a publicat o serie de fotografii privind abuzurile comise de militari americani în Irak și Afganistan asupra unor deținuți la începutul anilor 2000, conținutul lor fiind însă foarte diminuat, scrie romaniatv.net



Cele 198 de fotografii vizibile pe site-ul Pentagonului arată în majoritate prim-planuri ale unor leziuni sau lovituri puțin spectaculoase, mult mai puțin dramatice decât fotografiile teribile din închisoarea de la Abou Ghraib, din Irak, potrivit Agerpres.

Aceste imagini publicate de media în 2004 au provocat un scandal internațional și au condus la mai multe condamnări ale unor soldați americani la Curtea Marțială. Pentagonul a publicat 198 de fotografii în cadrul unei îndelungate lupte juridice cu Aclu, o puternică asociație pentru apărarea drepturilor civile americane. Această asociație luptă din 2004 pentru a obține publicarea a 2.000 de fotografii deținute de autoritățile americane și care conțin imagini ale unor cazuri de tortură și rele tratamente.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului, cel puțin una din anchetele oficiale, din care se află extrase în fotografiile publicate, au dus la condamnarea la închisoare pe viață.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3586 secunde