Igor Dodon vrea să fie cobai pentru vaccinul lui Putin

132
Igor Dodon vrea să fie cobai pentru vaccinul lui Putin - igordodon-1598001216.jpg

Articole recomandate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că e pregătit să fie prima persoană din Republica Moldova care va primi vaccinul împotriva Covid-19 creat de Rusia.


"Am discutat cu colegii din Federația Rusă, care au elaborate un vaccine care acum este în procedură de testare. Am văzut scepticismul la mai mulți cetățeni, chiar și oficiali, referitor la vaccinul din Federația Rusă. Vreau să vă spun că atunci când vor accepta să fie administrat acest vaccin în afara țării, eu sunt gata să mă ofer ca primul dintre moldoveni pentru a testa acest vaccin", a declarat Igor Dodon.


Vaccinul creat de Rusia a fost întâmpinat cu scepticism de comunitatea internațională și nu a fost aprobat de Organizația Mondială a Sănătății.


"Sunt gata să îmi risc și sănătatea dacă va fi necesar, pentru ca acest vaccin să ajungă mai repede în Republica Moldova", a adăugat președintele.


De asemenea, Dodon a menționat că speră ca vaccinul să ajungă în Republica Moldova "în următoarele săptămâni".


Igor Dodon a anunțase în urmă cu o săptămână că moldovenii vor fi printre primii beneficiari externi ai vaccinului produs de Rusia.


"Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat", a scris șeful statului, într-o postare pe Facebook.


Sursa: Protv.md


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.862 secunde