Igor Dodon: "Situația Chișinăului se va înrăutăți"

160
Igor Dodon:

Articole recomandate

Acțiunile actualului guvern de la Chișinău ar putea duce la declanșarea unui conflict cu Transnistria cu scopul de a atrage Rusia în evenimente, susține președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu acordat ziarului rusesc Nezavisimaia Gazeta.

El a evocat în acest sens recenta rezoluție a Adunării Generale a ONU privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, adoptată la 22 iunie, la inițiativa guvernului Republicii Moldova, precum și un document trimis de guvernanții moldoveni Congresului SUA.

Rezoluția, căreia Rusia i s-a opus cu virulență, "doar va înrăutăți situația Chișinăului, inclusiv din punct de vedere al rezolvării politice cât mai rapide a conflictului transnistrean", a afirmat Igor Dodon.

Noua Strategie națională de apărare a Republicii Moldova, al cărei proiect urmează să fie examinat de către parlament, menționează ca principală amenințare potențialul militar din Transnistria, a spus președintele moldovean.

Președinția "a introdus mai multe modificări în concepția Strategiei naționale de apărare. Dacă parlamentul va adopta versiunea inițială a documentului, atunci eu îl voi bloca", a insistat Dodon în interviul menționat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6156 secunde