Igor Dodon / Nu a reușit să devină președintele tuturor moldovenilor

143
Igor Dodon / Nu a reușit să devină președintele tuturor moldovenilor - 402116d605c746f3b95278ac765849c3-1494664691.jpg

Articole recomandate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a admis vineri seara că nu a reușit să devină președintele tuturor cetățenilor moldoveni, așa cum a promis în perioada electorală, într-o emisiune la un post de televiziune din Chișinău, potrivit portalului IPN, citat de agerpres.


"Este foarte dificil. Ca să fii președinte al tuturor trebuie să fii mut, să nu ai poziția ta", a spus Igor Dodon. Cu toate acestea, a spus el, sondajele arată că tot mai mulți moldoveni au încredere în instituția prezidențială și în președinte.


El s-a declarat convins că Partidul Socialiștilor, al cărui lider a fost până a fi ales președinte al republicii, va deține majoritatea în viitorul Parlament în urma alegerilor legislative de anul viitor și că atunci se va face lumină în cazul devalizării sistemului bancar cu un miliard de dolari. 


"Ancheta privind furtul miliardului bate pasul pe loc. Pentru aceasta trebuie schimbată clasa politică de la guvernare, procurorul general, pentru ca toți cei implicați să ajungă la pușcărie", a spus Dodon.


Președintele moldovean, abia întors de la Moscova, unde a participat săptămâna aceasta alături de Vladimir Putin la parada militară din Piața Roșie, s-a arătat optimist și în privința reușitei referendumului inițiat de socialiști pentru demiterea primarului capitalei Dorin Chirtoaca și a spus că purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban, va fi unul din candidații Partidului Socialist care să-l înlocuiască pe actualul edil al Chișinăului.


"Dorin Chirtoacă va fi demis. Și are două căi: ori va ajunge la pușcărie până a fi demis, ori va ajunge la pușcărie după demitere', a declarat președintele moldovean.


Socialiștii îl acuză pe liberalul Chirtoaca de delapidări de fonduri și de administrarea proastă a orașului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3896 secunde