Igor Dodon, inițiativă legislativă pentru scoaterea partidelor unioniste în afara legii

199
Igor Dodon, inițiativă legislativă pentru scoaterea partidelor unioniste în afara legii - igor-1501161562.jpg

Articole recomandate

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că va veni cât de curând cu o inițiativă legislativă privind interzicerea activității partidelor care pledează pentru lichidarea statalității Republicii Moldova, referindu-se la formațiunile prounioniste, relatează mass-media moldovene.

Igor Dodon a făcut o declarație în acest sens într-o întâlnire cu reprezentanți ai presei, pe care i-a invitat la reședința prezidențială din Condrița, situată la 29 km distanță de Chișinău.

"Vom înregistra în toamnă o inițiativa a președintelui privind interzicerea prin lege a oricărui partid sau organizații obștești care pledează pentru lichidarea statalității", fie că este vorba de partide care vor unirea cu România, fie de cele care vor alipirea la Rusia, a declarat Dodon, menționând că o prevedere similară ar exista și în legislația României.

Cu această ocazie, el a confirmat sosirea la Chișinău a vicepremierului rus Dmitri Rogozin, în pofida apelului adresat autorităților de către societatea civilă de a nu-i permite acestui reprezentant al Moscovei, cunoscut pentru atitudinea sa ostilă față de actuala coaliție (proeuropeană) de la Chișinău, intrarea în Republica Moldova. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4664 secunde