Igor Dodon cere revocarea ambasadorului Republicii Moldova la București

146
1
Igor Dodon cere revocarea ambasadorului Republicii Moldova la București - dodon-1484051444.jpg

Articole recomandate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să ceară revocarea ambasadorului țării sale la București, Mihai Gribincea, informează, marți, deschide.md.


Anunțul a fost făcut de Dodon într-o postare pe Facebook, după ce ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, a declarat pentru postul Digi24 că "disputa din jurul cetățeniei (moldovenești) a lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relațiilor bilaterale dintre România și Moldova, iar decretul semnat de președintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituțional".


"Sunt surprins să descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre proasta calificare profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și al conducerii acestuia. Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador. Voi cere guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova", a notat Dodon în postarea sa.


Contactat de reporterii deschide.md, Mihai Gribincea a declarat că nu poate comenta respectiva declarație a șefului statului moldovean, afirmând că mai întâi trebuie să se documenteze cu privire la afirmațiile președintelui Igor Dodon.


Comentează știrea

Totuși
10 ianuarie 2017
basescu traian

Dacă Igor Dodon îi dădea cetățenia română lui băsescu traian, în Moldova, românii din Romania, scăpau de al alt dușman al poporului român, adică de basescu traian ! Cei din Moldova au scăpat și noi, cei din Romania, nu este chip ca să scăpăm de acest vrăjmaș / dușman și așa mai avem un dușman / vrăjmaș al poporului român, adică pe johanis kw !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5316 secunde