Igor Dodon a dispus retragerea proiectului Strategiei securității naționale

138
Igor Dodon a dispus retragerea proiectului Strategiei securității naționale - dodon-1498577384.jpg

Articole recomandate

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat, ieri, retragerea proiectului Strategiei securității naționale și a Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia, elaborate în perioada mandatului predecesorului său în funcție, proeuropeanul Nicolae Timofti, relatează portalul Deschide.md, potrivit agerpres.


Totodată, Dodon a anunțat crearea unei noi comisii care să se ocupe de elaborarea unei noi Strategii a securității naționale a Republicii Moldova, care să corespundă intereselor naționale și care să pună accentul pe statutul de neutralitate, pe consolidarea statalității și modernizarea republicii.


"Am semnat un decret privind retragerea proiectului Strategiei securității naționale și a Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia, elaborate în perioada mandatului fostului președinte, deoarece conținutul lor nu mai corespunde schimbărilor substanțiale care au avut loc în mediul național, regional și internațional de securitate", a scris Dodon în pagina sa de Facebook.


Noul proiect al Strategiei naționale de securitate a fost avizat de guvern în vara anului 2016. Ulterior, el a fost trimis în parlament, dar nu a fost examinat până în prezent.


Ultima Strategie de securitate națională a Republicii Moldova a fost adoptată în 2011, amintește postul de radio citat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7268 secunde