Iarna aceasta, cea mai caldă înregistrată în Europa! Nu doar încălzirea globală e de vină

168
Iarna aceasta, cea mai caldă înregistrată în Europa! Nu doar încălzirea globală e de vină - dddd-1583409268.jpg

Articole recomandate

Iarna aceasta a fost de departe cea mai caldă înregistrată vreodată în Europa, potrivit Serviciului european Copernicus privind schimbările climatice, relatează Agerpres. Între decembrie 2019 și februarie 2020, temperaturile au fost cu 3,4 grade Celsius peste cele medii înregistrate între 1981 și 2010, a precizat miercuri, la Londra, serviciul Copernicus. Totodată, temperaturile au fost cu 1,4 grade mai mari decât cele înregistrate în iarna 2015-2016, considerată cea mai caldă iarnă de până acum.

Nordul și estul Europei au fost în principal afectate de temperaturile ridicate. Aceeași tendință a afectat Siberia și Asia Centrală.

Acest lucru nu poate fi atribuit doar încălzirii globale, a declarat Carlo Buentempo, directorul Copernicus într-un comunicat. "Temperaturile sezoniere, mai ales cele din afara tropicelor, variază semnificativ de la an la an", a afirmat el. "Deși acesta a fost cu adevărat un eveniment extrem în sine, este probabil ca acest gen de evenimente să fi fost amplificate de tendința încălzirii globale", a mai spus el.

Anotimpurile sunt definite diferit în meteorologie și astronomie. Din punct de vedere meteorologic, iarna s-a încheiat la sfârșitul lunii februarie, în timp ce iarna calendaristică se încheie pe 20 martie, odată cu echinocțiul de primăvară, când ziua devine egală cu noaptea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5884 secunde