Ianukovici avertizează: Ucraina a intrat în război civil!

178
Ianukovici avertizează: Ucraina a intrat în război civil! - ianukoviciavertizeaza-1397479200.jpg

Articole recomandate

Președintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat faptul că Ucraina a intrat în război civil.
O operațiune "antiteroristă" a fost lansată în orașul ucrainean Sla-viansk, împotriva militanților proruși care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, potrivit ministrului ucrai-nean de Interne, Arsen Avakov. 
Intervenția forțelor speciale ucrainene s-a soldat cu morți și răniți de ambele părți, anunță ministrul Arsen Avakov.
"Sângele a fost vărsat. Țara noastră se află de-acum într-o situație nouă, de fapt, a început să intre în război civil", a declarat Ianu-kovici.
Înlăturat de la putere la sfârșitul lunii februarie în urma unor mani-festații sângeroase la Kiev, capitala Ucrainei, Ianukovici a acuzat Statele Unite că participă direct la tulburările din estul țării.
"Vreau să anunț implicarea directă în ultimele evenimente a Statelor Unite, care nu se amestecă doar în ceea ce se întâmplă în țară, dar care, de asemenea, indică ce și cum să facă Ucraina", a adăugat el.
Rusia a îndemnat duminică autoritățile din Ucraina să înceteze "răz-boiul împotriva propriului popor", arătându-se indignată de amenin-țările Guvernului de la Kiev privind recurgerea la armată pentru a pune capăt tulburărilor din estul țării, relatează AFP.
Mai mult, zilele trecute pre-ședintele interimar Oleksandr Turcinov a ordonat o operațiune de amploare împotriva militanților proruși din estul Ucrainei, acuzând Rusia că poartă "un război" pe teritoriul ucrainean, relatează AFP.
"S-a vărsat sânge în războiul pe care Rusia îl poartă pe teritoriul Ucrainei... Am ordonat lansarea unei operațiuni de mare amploare" în estul țării", a adăugat președintele Ucrainei... "Agresorul nu încetează și continuă să organizeze violențe în estul țării. Nu vom lăsa Rusia să repete scenariul din Crimeea în regiunile din estul țării", a subliniat Turcinov. "Toți cei care susțin agresorii vor fi trași la răspundere", a insistat președintele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7172 secunde