Herman Van Rompuy convoacă o reuniune extraordinară a liderilor UE la 23 mai

169
Herman Van Rompuy convoacă o reuniune extraordinară a liderilor UE la 23 mai - 201109rompuyanp11419740-1336477218.jpg
Președintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a anunțat marți o reuniune extraordinară a liderilor europeni la 23 mai pentru a discuta despre mijloacele de relansare a creșterii economice.

"Miercuri va fi data dineului informal al șefilor de stat și de guvern" din UE, a declarat Van Rompuy pe contul său de Twitter, potrivit Mediafax.

Această reuniune de la Bruxelles va preceda summitul liderilor europeni prevăzut la 28 și 29 iunie în capitala europeană și care va fi consacrat creșterii și locurilor de muncă.

Aceasta va fi prima reuniune a șefilor de stat și de guvern din UE cu noul președinte socialist francez François Hollande.

Problema creșterii economice a revenit în prim plan pe agenda europeană.

Marți, președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso le-a cerut guvernelor din cadrul UE să se mobilizeze pentru a pune în aplicare propunerile aflate deja pe masă pentru relansarea creșterii economice.

"Numeroase propuneri (ale Comisiei) sunt pe masă și așteaptă undă verde din partea statelor membre și Parlamentului. Chiar dacă revenirea la o creștere va dura, am putea aștepta o tornură la sfârșitul anului dacă vor fi luate decizii bune imediat", a declarat el.

François Hollande, președintele ales al Franței, a reluat deja aceste idei în proiectul pactului de creștere care va veni în completarea pactului de disciplină bugetară semnat de 25 de țări membre în martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5235 secunde