Europa, sub amenințarea coronavirusului

Guvernul spaniol va prelua controlul tuturor resurselor polițienești și sanitare

228
Guvernul spaniol va prelua controlul tuturor resurselor polițienești și sanitare - guvernul-1584290076.jpg

Articole recomandate

Guvernul spaniol își va asuma controlul tuturor forțelor de poliție regionale și locale din țară și va avea liste ale Forțelor Armate, pentru eventualitatea în care va fi nevoie să le utilizeze, în cadrul stării de alarmă decretate, sâmbătă, pe o perioadă de 15 zile, pentru combaterea coronavirusului, informează agenția EFE, consultată de Agerpres.

Guvernul spaniol impune o carantină cvasitotală, notează la rândul său AFP, care precizează că spaniolii își vor putea părăsi locuințele doar pentru a se duce la muncă sau pentru a face cumpărături de primă necesitate.

În plus, executivul va prelua controlul tuturor resurselor sanitare din țară și va fi autoritatea competentă în întreaga Spanie, a anunțat premierul Pedro Sanchez, într-o conferință de presă desfășurată după consiliul de miniștri în care au fost adoptate o serie de decizii drastice.

Astfel, guvernul spaniol a restrâns libertatea de mișcare în întreaga țară, cu excepția motivelor excepționale. Măsurile, cele mai drastice aprobate de guvernul spaniol în decenii, includ închiderea școlilor la nivel național, precum și a centrelor comerciale neesențiale, a centrelor sportive și culturale. Transportul feroviar pe distanțe medii va fi redus.

Guvernul de la Madrid a luat totodată măsuri pentru garantarea aprovizionării cu alimente și produse esențiale, furnizarea de electricitate, precum și transportul de mărfuri, îndeosebi cel necesar pentru aprovizionarea populației.

"Intrăm într-o nouă fază a luptei împotriva COVID-19 și nu ne va tremura mâna", a insistat șeful guvernului spaniol, care a recunoscut totodată că impactul economic al pandemiei va fi mare. "Trebuie să fim cu toții uniți", a declarat Sanchez. "Măsurile pe care le vom adopta sunt drastice și vor avea consecințe", a insistat el, potrivit El Pais.

XXX

Poliția Municipală din capitala Spaniei, Madrid, a trebuit să recurgă, sâmbătă, la drone echipate cu portavoci pentru a-i convinge pe oamenii care se plimbau pe străzi să intre în casă și să se autoizoleze pentru a evita noi îmbolnăviri cu coronavirus. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9752 secunde