Guvernul Marii Britanii dă asigurări că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie

128
Guvernul Marii Britanii dă asigurări că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie - brexit1-1571576579.jpg

Articole recomandate

Guvernul britanic a dat duminică asigurări că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie, în ciuda faptul că premierul Boris Johnson a fost obligat de parlament să trimită UE o scrisoare prin care a solicitat o amânare, informează Reuters, potrivit Agerpres.


"Vom ieși (din Uniunea Europeană - n. red.) până la 31 octombrie. Avem mijloacele și capacitatea de a face a asta", a declarat televiziunii Sky News ministrul Michael Gove, însărcinat cu pregătirile în vederea unui Brexit fără acord.


"Scrisoarea a fost trimisă deoarece parlamentul a cerut să fie trimisă (...) însă parlamentul nu poate schimba decizia premierul, parlamentul nu poate schimba politica sau hotărârea guvernului", a insistat el.


De fapt, Johnson i-a trimis președintelui Consiliului European, Donald Tusk, trei scrisori. Prima, o notă din partea ambasadorului britanic la UE, în care explică faptul că guvernul nu face altceva decât să respecte legea; a doua - o fotocopie nesemnată a textului pe care a fost obligat să îl scrie conform așa-numitei Legi Benn; și a treia - o scrisoare în care prim-ministrul declară că nu dorește o amânare.


"Am arătat clar de când am ajuns prim-ministru și am explicat clar din nou, astăzi, parlamentului punctul meu de vedere și poziția guvernului, conform cărora o nouă amânare ar dăuna interesului Regatului Unit și al partenerilor noștri din UE, precum și relațiilor dintre noi", arată ultima scrisoare.


Tusk a confirmat că a primit mesajul lui Johnson și a scris în rețeaua Twitter că urmează să se consulte cu liderii Uniunii Europene privind reacția la semnalele de la Londra.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6272 secunde