Europa, sub amenințarea coronavirusului

Guvernul italian îndeamnă la evitarea deplasărilor în întreaga țară

168
Guvernul italian îndeamnă la evitarea deplasărilor în întreaga țară - guvernul-1583875561.jpg

Articole recomandate

Premierul italian Giuseppe Conte a lansat, luni seară, un apel tuturor italienilor, să evite deplasările pe teritoriul național pentru a opri epidemia de coronavirus și a ordonat interdicția oricăror adunări în aer liber, notează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


"Voi semna un decret pe care îl pot rezuma astfel: «Stau acasă». Nu va mai exista «o zonă roșie în peninsulă». Toată Italia va deveni o zonă protejată", a declarat, pe un ton grav, premierul Giuseppe Conte, într-un briefing de presă la sediul guvernului. 
"Nu mai este timp de pierdut. Datele ne arată că avem o creștere importantă a cazurilor de contaminare, a persoanelor spitalizate la terapie intensivă și, din păcate, a persoanelor decedate. Trebuie să ne schimbăm obiceiurile. Acestea trebuie să se schimbe acum", a subliniat el. 


Din acest motiv, "am decis să adopt imediat măsuri și mai severe, și mai puternice", a adăugat Giuseppe Conte. 
Aceste noi măsuri fără precedent, a căror aplicare nu a fost precizată de premierul italian, vor fi detaliate într-un decret care intră în vigoare, astăzi, în întreaga Italie, cea mai afectată țară, după China, cu peste 9.000 de cazuri, dintre care 463 de morți. 
Măsurile nu prevăd, totuși, "limitarea transportului public, pentru a garanta continuitatea activității economice și a permite oamenilor să mergă la lucru", a ținut să adauge premierul italian. 


Inițial prevăzută până la 15 martie, închiderea școlilor și universităților va rămâne în vigoare până la 3 aprilie, a anunțat el. 
Giuseppe Conte a dispus, de asemenea, suspendarea campionatului de fotbal. 


XXX 
Premierul Olandei, Mark Rutte, le-a recomandat celor 17 milioane de locuitori ai țării, într-o intervenție transmisă în direct la televiziune, să nu-și mai strângă mâna, pentru a combate coronavirusul. 


"De acum înainte, nu ne mai strângem mâna", a spus el, într-o conferință de presă susținută luni seară. "Puteți să vă salutați atingându-vă picioarele sau umerii sau în orice alt mod mai inventați. Dar de azi înainte, nu ne mai dăm mâna", a afirmat Rutte. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2995 secunde