Europa, sub amenințarea coronavirusului

Guvernul italian a ordonat intrarea în carantină a peste 15 milioane de oameni

176
Guvernul italian a ordonat intrarea în carantină a peste 15 milioane de oameni - guvernul-1583702143.jpg

Articole recomandate

Guvernul de la Roma a adoptat, ieri dimineață, prin decret, măsuri excepționale de izolare a milioane de italieni care locuiesc în nordul țării, precum și măsuri restrictive referitoare la întreaga țară și care vor rămâne în vigoare până la 3 aprilie, informează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Premierul italian Giuseppe Conti a anunțat noile măsuri într-o conferință de presă la primele ore ale zilei de ieri. Conte a explicat că "nu va exista o interdicție absolută asupra circulației în zonele vizate, dar oamenilor care fac deplasări li se va cere să și le justifice pe baza unor criterii speciale. Mobilitatea va fi redusă". 


Conform acestei măsuri fără precedent în Europa, peste 15 milioane de locuitori din nordul Italiei au fost plasați, duminică, în carantină. Totodată, intrările și ieșirile într-o vastă zonă din nordul Italiei, cuprinsă între Milano, capitala economică a țării, și Veneția, un loc important al turismului mondial, vor fi de acum încolo strict limitate, potrivit decretului publicat pe site-ul guvernului de la Roma. Nu vor fi acceptate decât deplasările care țin de "urgențe profesionale supuse unei verificări minuțioase și situațiile de urgență, din motive de securitate". 


Pentru a evita deplasările cu caracter profesional, companiile - publice și private - sunt invitate să-și trimită personalul în concediu. 


Principalele dispoziții conținute în decretul semnat în noaptea de sâmbătă spre duminică de șeful guvernului italian, Giuseppe Conte, se referă la întreaga regiune a Lombardiei și provinciile nordice Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola, Verceli, Padova, Treviso și Veneția. 


În aceste provincii, orice manifestări culturale, sportive sau religioase sunt interzise, iar discotecile, pub-urile, școlile de dans, sălile de joc, cazinourile și alte locuri similare vor trebui să-și închidă porțile până pe 3 aprilie. Piscinele, sălile de sport, termele, centrele culturale și spa-urile trebuie să-și suspende activitatea. 


Semn al gravității situației din Italia, muzeele, teatrele, cinematografele și alte săli de spectacole vor rămâne închise în întreaga țară. Toate manifestările culturale, sportive, religioase sau festive sunt suspendate.
 
Toate evenimentele și competițiile sportive, indiferent de natura lor, sunt suspendate. Doar competițiile sau antrenamentele sportivilor profesioniști care participă la Jocurile Olimpice sau manifestările naționale sau internaționale sunt autorizate, cu condiția să aibă loc cu porțile închise, fără spectatori. Toți sportivii, antrenorii, conducătorii și însoțitorii care participă la aceste manifestări vor fi testați. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4535 secunde