Maia Sandu, la întâlnirea cu comisarul Johannes Hahn:

"Guvernul de la Chișinău și-a asumat să implementeze reforme cuprinzătoare"

156

Articole recomandate

Posibilitățile de consolidare a dialogului la nivel înalt dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, lansat la Chișinău cu câteva săptămâni în urmă, au fost discutate, ieri, de prim-ministrul Maia Sandu, aflată în vizită oficială la Bruxelles, și comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, informează guvernul Republicii Moldova într-un comunicat de presă. 
Maia Sandu l-a informat pe oficialul UE despre ultimele evoluții politice din Republica Moldova, precum și despre acțiunile întreprinse de către guvern și parlament pentru avansarea agendei de reforme. Ea a subliniat faptul că actuala guvernare are drept scop reconstruirea instituțiilor democratice și refacerea încrederii cetățenilor în propriul stat, aceste lucruri fiind posibile prin investigarea abuzurilor și neregulilor guvernării trecute, crearea unei justiții care funcționează în baza integrității și încrederii publice, promovarea unor profesioniști în funcții-cheie, precum și îndeplinirea condițiilor din Acordul de Asociere cu UE. 
"Guvernul de la Chișinău și-a asumat să implementeze reforme cuprinzătoare și să construiască instituții care funcționează în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Vom reuși doar cu sprijinul vostru esențial. Într-o zi, Moldova va fi gata pentru Europa. Într-o zi, vom bate cu încredere la ușa UE pentru a ne recâștiga locul cuvenit în familia europeană a națiunilor", a declarat Maia Sandu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2478 secunde