Guvernul britanic face primul pas către alegeri anticipate

207
Guvernul britanic face primul pas către alegeri anticipate - guvernul-1572032746.jpg

Articole recomandate

Guvernul britanic urmează să facă primul pas către convocarea unor alegeri anticipate, transmite televiziunea Sky News, preluată de Reuters. Postul afirmă că mai mulți miniștri vor înainta parlamentului de la Londra o moțiune ce va fi dezbătută săptămâna viitoare. 


Premierul Boris Johnson nu poate declanșa alegerile anticipate fără acordul parlamentului. El a încercat deja de două ori, dar demersurile sale au fost respinse de Partidul Laburist, de opoziție. Pentru aprobarea moțiunilor respective ar fi fost necesară o majoritate de două treimi. 


Joi, Johnson a insistat că dorește retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană săptămâna viitoare, deși apar tot mai multe apeluri la rezolvarea prin alegeri a impasului parlamentar legat de Brexit. 
Parlamentarul conservator Andrew Bridgen, susținător al Brexit-ului, a apreciat într-un mesaj în rețeaua Twitter că "numai alegerile generale pot injecta o nouă democrație în componența camerei (n.r. - Camera Comunelor) și ne pot permite să aplicăm rezultatului referendumului din 2016", prin care alegătorii britanici s-au pronunțat pentru retragerea țării din UE. 
Prim-ministrul a declarat însă că așteaptă un răspuns de la Bruxelles la solicitarea sa de amânare a datei Brexit-ului după 31 octombrie. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4375 secunde